Skab sunde tanker

Med kognitionsøvelsen

Den kognitive øvelse handler om tanker og erkendelse på det tankemæssige plan.

Dine tanker og følelser er suverænt styrende for din adfærd. Din mentale tilstand i en given situation er afgørende for din vurdering, din indstilling, din måde at interagere samt din evne til at løse konflikter.

Den kognitive tilgang er således først og fremmest en lærings- og udviklingsproces med sigte på sunde tankemønstre, hensigtsmæssige handlinger og konstruktive løsninger.

I øvelsen får du en smagsprøve på, hvad en kognitionsøvelse kan.

Inden du lytter til øvelsen, vil jeg anbefale dog, at du udskriver spørgeguiden, som du skal bruge undervejs i øvelsen.

Du er også velkommen til at læse om lavt selvværd, ensomhed og angst.

I øvelsen får du en smagsprøve på, hvad en kognitiv øvelse kan. Inden du lytter til øvelsen, vil jeg anbefale dig, at du udskriver spørgeguiden, som du skal bruge undervejs i øvelsen.

OBS! Hvis du i øjeblikket er i en krise eller føler dig usikker på, om du kan lave øvelsen, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til mig. Jeg hjælper dig gerne gratis med rådgivning om du er i en situtation, hvor det er eller ikke er hensigtsmæssigt at gennemgå øvelsen.

Det gælder især, hvis du arbejder med ubearbejdede traumer, eller ved, at du har en tendens til at gøre ting, der ikke er gode for dig selv, når du oplever smertefulde følelser. Alle øvelser på denne side udføres på egen risiko. Øvelserne er ikke beregnet til at være en erstatning for terapi.