Psykolog eller psykoterapeut

SE OGSÅ:

SENESTE INDLÆG:

Det er i dag en mere naturlig del for danskerne at gå til psykolog eller psykoterapeut. At få arbejdet med og behandlet emotionelle og mentale tilstande hos en psykolog eller psykoterapeut, kan være med til at løfte dit selvværd og øge din livsglæde med god samvittighed.

Det kan være vanskeligt at finde den rigtige psykolog eller psykoterapeut, hvad enten du bor tæt på min klinik, Helsingør Terapi, eller bor i Ålsgårde, Espergærde, Hellebæk, Hornbæk, Kvistgård, Snekkersten, Tikøb, Humlebæk eller andre steder i landet.

Det er ikke kun, fordi der findes rigtig mange psykologer og psykoterapeut. Det er også, fordi det kan være vanskeligt at finde ud af hvem, man selv har brug for.

Psykolog eller psykoterapeut – Hvad er forskellen

Psykoterapeuter og psykologer er tæt beslægtede. Begge faggrupper beskæftiger sig med menneskets mentale sundhed og hjælper mennesker med at få det bedre psykisk. Og der er alligevel nogle forskelle hos de to faggrupper.

psykolog eller psykoterapeut

Psykoterapeuter

Psykoterapeuter tager udgangspunkt i samtalen og arbejder på at identificere og bearbejde de tanker, følelser og handlinger, der er optræder som et problem for klienten.
Psykoterapeuter som er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening arbejder forskelligt fra psykologer på især tre områder:

• Psykoterapeuter gennemgår egen terapi og personlig udvikling under uddannelsen. Psykoterapeutens vigtigste redskab er hans eller hendes egen person. Og det er et kriterie fra de psykoterapeutiske uddannelser, at psykoterapeuten har arbejdet og trænet de psykologiske og psykoterapeutiske teorier og metoder i praksis samt følt dem på egen krop.

Psykoterapeut uddannelsen

• Psykoterapeutuddannelsen er firårig. Nogle vælger uddannelsen som psykoterapeut med henblik på at få egen praksis. Andre vælger den, fordi det styrker dem i deres daglige arbejde i deres specifikke faggruppe og faglige profil. Det kan f.eks. være psykologer, læger, psykiatere, skolelærere, pædagoger, jordemødre og sygeplejersker. Uddannelsen tager fire-seks år på deltid og kræver egenbetaling.

• Psykoterapeuter stiller ikke kliniske diagnoser. Psykoterapeuter uddannes til at hjælpe mennesker med psykiske og personlige udfordringer, såsom depression, sorg, traumer, livskriser, stress eller angst. Psykoterapeuter uddannes ikke til at stille kliniske diagnoser. Flere psykoterapeuter arbejder sammen psykiatere og psykologer.

Psykologer

Psykologer tager, ligesom psykoterapeuter, udgangspunkt i samtalen. Psykologer er uddannet til at vurdere og stille en diagnose på psykiske sygdomme. Psykologer har en universitetsuddannelse i psykologi og muligvis specialer i bestemte psykologiske retninger. Psykologuddannelsen er primært baseret på psykologiske teorier og metoder.

Titlen ”psykolog” er beskyttet og de har en autorisation som psykolog. Og der er ikke et krav om egen terapi under psykologuddannelsen.

Det er der til gengæld i den eller de specialer som psykologen vælger at tage. Hvis en psykolog gerne vil tage en efteruddannelse i psykoterapi, da er der et krav om egen terapi.

Book en tid til terapi

Mette Lykke Pedersen 
5 stjernet anmeldelse

Jeg har gået i terapi hos Helsingør Terapi, Daniel, i et års tid, og hver eneste gang, er jeg gået ud af døren med en følelse af at have rykket. Daniel er nærværende og empatisk, og han formår at skabe et trygt arbejdsfællesskab, hvor vi går lige til kernen og kan arbejde med de svære ting. Jeg har følt mig set og “holdt” hele vejen. Jeg har fået mere ud af et års psykoterapi hos Daniel, end hvad jeg har opnået med flere års psykologsamtaler.”

Book en tid knap

 

Er du i tvivl om du skal starte i terapi? Så kan du booke 20 minutters gratis afklarende og uforpligtende samtale over telefonen. 

Hvad skal du vælge? Psykolog eller psykoterapeut

Der findes evidensbaserede studier, som peger på, at tilliden og kemien i relationen er det allermest afgørende for, hvordan behandlingen virker for klienten uanfægtet om det er en psykolog eller psykoterapeut.

Jeg, Daniel Jensen, har mange års erfaring med samtaler med unge, voksne, medarbejdere og ledere.

I den psykologiske samtale arbejder du og jeg sammen på den måde, der giver mest mening i dit liv lige nu.

Terapisamtalen kan bl.a. hjælpe dig styrket ud af stress, angst, depression, ensomhed samt livskrise eller sorg. Samtaleterapien kan også arbejde med dit lave selvværd, hvor du finder det robuste frem i dig selv og udbyttet bliver et stærkt selvværd for resten af livet.

Du behøver ikke at ”fejle noget”, du kan blot arbejde med din personlige udvikling, hvor du vil opleve en større selvkontrol og selvindsigt, så du bliver en endnu mere ægte udgave af dig.
Du er altid velkommen til at spørge mig til råds om du skal vælge psykolog eller psykoterapeut.

Jeg tilbyder altid 20 minutters gratis afklarende samtale over telefonen.

I løbet af de 20 minutter kan du nå at:

• Høre hvordan jeg kan hjælpe netop dig
• Stille spørgsmål til min måde at arbejde på
• Mærke hvordan kemien mellem os er

Det eneste du skal gøre lige nu er at booke de 20 minutter direkte i min kalender. Så ringer jeg til dig på et tidspunkt, der passer dig.

OBS! Du er naturligvis også velkommen til at booke en terapisamtale med det samme uden 20 minutters afklarende samtale. Den samtale kan du også bestille i linket nedenfor.

Jeg glæder mig til at tale med dig.
De bedste hilsner Daniel

Du er velkommen til at booke en tid hos mig.. Hvis ikke jeg har ledige tider, da er du altid velkommen til at kontakte mig, så jeg kan anbefale dig en dygtig psykolog eller psykoterapeut.

Om forfatteren

Psykoterapeut i Nordsjælland og Helsingør certificeret i emotionsfokuseret psykoterapi.
Daniel Jensen
 | Website

Flere års erfaring med behandling af bl.a. angst, depression og stress. I den psykologiske samtale anvender jeg evidensbaseret Emotionsfokuseret Terapi (EFT), som hviler på veldokumenteret forskning.
Jeg støtter og vejleder også forældre i håndteringen af vanskelige følelser og krævende adfærd hos deres børn. Her anvender jeg den nye banebrydende metode EFST, Emotionsfokuseret Færdighedstræning for Forældre.
Jeg tror på ligeværdig respekt for individuelle valg og værdifuld udvikling i alle livets aspekter. Min tilgang er baseret på velbeskrevne forskningsresultater indenfor oplevelsesorienteret, humanistisk og eksistentiel terapi, hvor vi arbejder sammen mod meningsfulde ændringer i dit liv.