Stress symptomer – forebyg stress

Med mindfulness øvelsen

Tegn på stress. Stress symptomer kan forebyggesStress symptomer kan forebygges

Tegn på stress kan forebygges gennem denne Mindfulness øvelse.

Mindfulness træner os i at etablere forbindelsen til vores sanser, hvilket kan øge aktiviteten i det parasympatiske nervesystem. Dette system er ansvarligt for at sænke vores blodtryk, skabe indre ro og øge vores følelse af velvære.

Ved at praktisere Mindfulness øvelsen kan du aktivere dette beroligende system, hvilket er afgørende for vores mentale og fysiske sundhed.

Dokumenteret effekt 

Mindfulness er ikke blot en trend, det har dokumenteret effekt på styrkelse af den mentale sundhed og kan fungere som en effektiv forebyggelse mod stress.

Ved at træne sindets evne til at være til stede i øjeblikket og acceptere tingene som de er, kan mindfulness øvelsen øge din modstandsdygtighed over for stressfaktorer og styrke vores mentale velbefindende.

Ved at forebygge dine symptomer på stress, så kan du også undgå konsekvenserne ved langvarig stress. Og ubehandlet stress kan gennem længere tid ubehandlet stress kan føre til alvorlige konsekvenser  i form af bl.a. angst og depression.

Stress symptomer kan forebygges med denne øvelse

Forebyg tegn på stress med faste rutiner

Det kan være en fordel at have et fast tidspunkt, hvor du mediterer. Vælg det tidspunkt på dagen, der passer dig bedst.

Det kan også være en fordel at vælge et fast sted, hvor du mediterer hver gang. At have besluttet et fast sted hver gang giver også én beslutning mindre, inden du skal i gang.

Du behøver ikke skabe de perfekte rammer for øvelsen. Stedet er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at det er samme sted og tidspunkt hver gang, så du ikke også skal beslutte det på forhånd.

Du er også velkommen til at læse mere om stress eller teste dit eget stressniveau med denne stresstest.

 

OBS! Hvis du i øjeblikket er i en krise eller føler dig usikker på, om du kan lave øvelsen, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til mig. Jeg hjælper dig gerne gratis med rådgivning om du er i en situtation, hvor det er eller ikke er hensigtsmæssigt at gennemgå øvelsen.

Det gælder især, hvis du arbejder med ubearbejdede traumer, eller ved, at du har en tendens til at gøre ting, der ikke er gode for dig selv, når du oplever smertefulde følelser. Alle øvelser på denne side udføres på egen risiko. Øvelserne er ikke beregnet til at være en erstatning for terapi.

Om forfatteren

Psykoterapeut i Nordsjælland og Helsingør certificeret i emotionsfokuseret psykoterapi.
Daniel Jensen
 | Website

Flere års erfaring med behandling af bl.a. angst, depression og stress. I den psykologiske samtale anvender jeg evidensbaseret Emotionsfokuseret Terapi (EFT), som hviler på veldokumenteret forskning.
Jeg støtter og vejleder også forældre i håndteringen af vanskelige følelser og krævende adfærd hos deres børn. Her anvender jeg den nye banebrydende metode EFST, Emotionsfokuseret Færdighedstræning for Forældre.
Jeg tror på ligeværdig respekt for individuelle valg og værdifuld udvikling i alle livets aspekter. Min tilgang er baseret på velbeskrevne forskningsresultater indenfor oplevelsesorienteret, humanistisk og eksistentiel terapi, hvor vi arbejder sammen mod meningsfulde ændringer i dit liv.