En pause fra tankemylder 

Tankemylder øvelse

Denne lytte øvelse er skabt til at give dig en pause fra dit tankemylder. En pause fra den konstante strøm af tanker, der kan føles overvældende.

Når tankemylderet trænger sig på, og du føler dig overvældet af indre støj, kan øvelsen være et værdifuldt værktøj. Den kan give dig en pause fra dit mylder af tanker og skabe ro og klarhed.

Inden øvelsen

Find en behagelig stol og sæt dig i en rar position, hvor du kan sidde oprejst med støtte i ryggen.

Mærk kontakten med stolen og dine fødder solidt plantet på gulvet.

Dette er din invitation til at forlade dit myldrende virvar af tanker bag dig og finde øjeblikkelig ro.

Lad din opmærksomhed bevæge sig over til din vejrtrækning. Træk vejret ind gennem næsen og ud gennem munden.

Tag et par helt dybe vejrtrækninger, ind gennem næsen og ud gennem munden, og mærk, hvordan din krop begynder at slappe af.

Tillad dig selv at være til stede i øjeblikket og beslut dig for at give dig en pause fra det endeløse tankemylder.

Og lyt nu til øvelsen.

Mere om tankemylder

Tankemylder øvelse, der kan forebygge stress

Hvis vi gentagne gange ignorerer, undertrykker eller forsøger at erstatte vores tankermylder, kan det øge risikoen for andre psykiske lidelser som stress, angst eller depression.

Der findes andre måder til at få ro på dit tankemylder, hvor du ved at “fange” tankerne kan forebygge stress.

OBS! Hvis du i øjeblikket er i en krise eller føler dig usikker på, om du kan lave øvelsen, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til mig. Jeg hjælper dig gerne gratis med rådgivning om du er i en situtation, hvor det er eller ikke er hensigtsmæssigt at gennemgå øvelsen.

Det gælder især, hvis du arbejder med ubearbejdede traumer, eller ved, at du har en tendens til at gøre ting, der ikke er gode for dig selv, når du oplever smertefulde følelser. Alle øvelser på denne side udføres på egen risiko. Øvelserne er ikke beregnet til at være en erstatning for terapi.

Om forfatteren

Psykoterapeut i Nordsjælland og Helsingør certificeret i emotionsfokuseret psykoterapi.
Daniel Jensen
Website | + posts

Emotionsfokuseret Psykoterapeut MPF (EFT) med flere års erfaring inden for behandling af angst, depression, stress, sorg, lavt selvværd og seksuelle overgreb. Som Emotionsfokuseret Forældre- og Familieterapeut (EFST) støtter jeg forældre i håndteringen af vanskelige følelser hos deres børn. Jeg tror på ligeværdig respekt for individuelle valg og værdifuld udvikling i alle livets aspekter. Min tilgang er baseret på velbeskrevne forskningsresultater indenfor oplevelsesorienteret, humanistisk og eksistentiel terapi, hvor vi arbejder sammen mod meningsfulde ændringer i dit liv.