Opdag dine følelser 

Med emotionsøvelsen

Har du vanskeligt ved at lytte til dine følelser? 

Emotionsøvelsen kan hjælpe dig med at komme i kontakt med dine følelser og lytte til, hvad de forsøger at fortælle dig.

Du kan bruge denne øvelse, hvis du er i en vanskelig situation, eller du kan hente en episode, situation eller tema frem, der er svær for dig og bruge det som udgangspunkt for øvelsen.

Hvordan lytter du bedst til øvelsen?

Sid gerne i en behagelig stol med lodret ryglæn, når du lytter. Se om du kan sidde ret med ryggen, mens du på samme tid slapper af i ryg og skuldre.

Det kan være en fordel at have et fast tidspunkt, hvor du lytter.

Vælg det tidspunkt på dagen, der passer dig bedst. Det kan også være en fordel at vælge et fast sted, hvor du lytter hver gang.

Når øvelsen er slut

Tag dig tid til at reflektere over dine følelser, og lad dem få plads til at blive anerkendt og forstået.

Når du giver dine følelser plads, åbner du op for muligheden for dybere selvindsigt og personlig vækst.

Lytte til øvelser

OBS! Hvis du i øjeblikket er i en krise eller føler dig usikker på, om du kan lave øvelsen, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til mig. Jeg hjælper dig gerne gratis med rådgivning om du er i en situtation, hvor det er eller ikke er hensigtsmæssigt at gennemgå øvelsen.

Det gælder især, hvis du arbejder med ubearbejdede traumer, eller ved, at du har en tendens til at gøre ting, der ikke er gode for dig selv, når du oplever smertefulde følelser. Alle øvelser på denne side udføres på egen risiko. Øvelserne er ikke beregnet til at være en erstatning for terapi.

Om forfatteren

Psykoterapeut i Nordsjælland og Helsingør certificeret i emotionsfokuseret psykoterapi.
Daniel Jensen
 | Website

Flere års erfaring med behandling af bl.a. angst, depression og stress. I den psykologiske samtale anvender jeg evidensbaseret Emotionsfokuseret Terapi (EFT), som hviler på veldokumenteret forskning.
Jeg støtter og vejleder også forældre i håndteringen af vanskelige følelser og krævende adfærd hos deres børn. Her anvender jeg den nye banebrydende metode EFST, Emotionsfokuseret Færdighedstræning for Forældre.
Jeg tror på ligeværdig respekt for individuelle valg og værdifuld udvikling i alle livets aspekter. Min tilgang er baseret på velbeskrevne forskningsresultater indenfor oplevelsesorienteret, humanistisk og eksistentiel terapi, hvor vi arbejder sammen mod meningsfulde ændringer i dit liv.