Kognitiv øvelse – skab sunde tanker

Med kognitionsøvelsen

Hvordan foregår en kognitiv øvelse?

I en kognitiv øvelse øger du din evne til at skabe sunde tanker for dig selv.

Inden du lytter til øvelsen, vil jeg anbefale dig, at du udskriver spørgeguiden, som du skal bruge undervejs i øvelsen.

Forståelse af øvelsen, der skaber sundere tanker

Den kognitive øvelse er en dybdegående tilgang til forståelse af tankemønstre og erkendelse på det mentale plan. Gennem denne øvelse udforskes sammenhængen mellem tanker, følelser og adfærd, og hvordan de påvirker hinanden i forskellige situationer.

Kognitiv øvelse, der skaber sunde tanker

Tankeprocesser og mental tilstand

Tanker og følelser spiller en afgørende rolle i vores mentale tilstand i enhver given situation. De former vores opfattelse af verden omkring os, vores holdninger og vores reaktioner på begivenheder. En bevidsthed om vores mentale tilstand giver os mulighed for at forstå, hvorfor vi reagerer, som vi gør, og hvordan vi kan håndtere vores følelser konstruktivt.

Formålet med den kognitive øvelse 

Den kognitive tilgang er ikke kun en metode til at identificere og udforske de tankemæssige processer, men også en lærings- og udviklingsproces med sigte på personlig vækst og velvære. Gennem denne tilgang kan man lære at genkende og udfordre negative tankemønstre og erstatte dem med mere positive og hensigtsmæssige tankemønstre. Dette kan føre til en øget selvbevidsthed, bedre selvværd og øget evne til at håndtere stress og angst.

Øvelsen skal ses som en tilføjelse til et behandlingsforløb, hvis du har en psykisk lidelse som f.eks. stress, angst eller depression

I øvelsen får du en smagsprøve på, hvad en kognitiv øvelse kan. Inden du lytter til øvelsen, vil jeg anbefale dig, at du udskriver spørgeguiden, som du skal bruge undervejs i øvelsen.

OBS! Hvis du i øjeblikket er i en krise eller føler dig usikker på, om du kan lave øvelsen, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til mig. Jeg hjælper dig gerne gratis med rådgivning om du er i en situtation, hvor det er eller ikke er hensigtsmæssigt at gennemgå øvelsen.

Det gælder især, hvis du arbejder med ubearbejdede traumer, eller ved, at du har en tendens til at gøre ting, der ikke er gode for dig selv, når du oplever smertefulde følelser. Alle øvelser på denne side udføres på egen risiko. Øvelserne er ikke beregnet til at være en erstatning for terapi.

Psykoterapeut i Nordsjælland og Helsingør certificeret i emotionsfokuseret psykoterapi.
Daniel Jensen
Website | + posts

Emotionsfokuseret Psykoterapeut MPF (EFT) med flere års erfaring inden for behandling af angst, depression, stress, sorg, lavt selvværd og seksuelle overgreb. Som Emotionsfokuseret Forældre- og Familieterapeut (EFST) støtter jeg forældre i håndteringen af vanskelige følelser hos deres børn. Jeg tror på ligeværdig respekt for individuelle valg og værdifuld udvikling i alle livets aspekter. Min tilgang er baseret på velbeskrevne forskningsresultater indenfor oplevelsesorienteret, humanistisk og eksistentiel terapi, hvor vi arbejder sammen mod meningsfulde ændringer i dit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *