Kontroller angsten 

Tegn på angst og øvelse i at håndtere angst

Kontroller din angst øvelse – hvordan foregår den?

I øvelsen øger du din evne til at håndtere og kontrollere din angst

Inden du lytter til øvelsen, vil jeg anbefale dig, at du udskriver spørgeguiden, som du skal bruge undervejs i øvelsen.

Symptomer på angst

Med dine tegn på angst skal du i denne øvelse forholde dig til angst som et symptom.

Øvelsen handler om at udforske og ændre, hvordan du skræmmer dig selv og gør dig selv angst.

Der skelnes mellem den del af dig, der skræmmer dig selv (det, der skaber angst), og den del af dig, der oplever angst (det ængstelige selv).

Øvelsen kan laves flere gange, hvis det er nødvendigt.

Tegn på angst og øvelsen der hjælper til at kontrollere angst

Forstå dine angst symptomer

Ved at udforske og forstå din angst kan du lære at håndtere den bedre og måske ændre dine negative følelser, tanker og reaktioner. Det er en proces med at være opmærksom på, hvordan du taler til dig selv, og at finde måder at berolige og støtte dig selv på i svære situationer.

Behandling af tegn på angst

Angst kan behandles. I de fleste tilfælde er det muligt at nedjustere symptomerne, så det er muligt at leve et almindeligt liv, men det er også muligt at få symptomerne til helt at forsvinde.

Som  Emotionsfokuseret Psykoterapeut MPF vil jeg altid anbefale, at man forsøger terapeutisk behandling enten hos en psykolog eller en psykoterapeut, før man vælger medicinsk behandling. Der findes flere evidensbaserede studier, som viser, at psykoterapi har en mere langvarig effekt på angst end medicinske behandling. Jo tidligere en angstlidelse behandles, des nemmere er det at fjerne den.

Øvelsen skal ses som en tilføjelse til et behandlingsforløb, hvis du har angst.

Inden du lytter til øvelsen, vil jeg anbefale dig, at du udskriver spørgeguiden, som du skal bruge undervejs i øvelsen.

OBS! Hvis du i øjeblikket er i en krise eller føler dig usikker på, om du kan lave øvelsen, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til mig. Jeg hjælper dig gerne gratis med rådgivning om du er i en situtation, hvor det er eller ikke er hensigtsmæssigt at gennemgå øvelsen.

Det gælder især, hvis du arbejder med ubearbejdede traumer, eller ved, at du har en tendens til at gøre ting, der ikke er gode for dig selv, når du oplever smertefulde følelser. Alle øvelser på denne side udføres på egen risiko. Øvelserne er ikke beregnet til at være en erstatning for terapi.

Om forfatteren

Psykoterapeut i Nordsjælland og Helsingør certificeret i emotionsfokuseret psykoterapi.
Daniel Jensen
Website | + posts

Emotionsfokuseret Psykoterapeut MPF (EFT) med flere års erfaring inden for behandling af angst, depression, stress, sorg, lavt selvværd og seksuelle overgreb. Som Emotionsfokuseret Forældre- og Familieterapeut (EFST) støtter jeg forældre i håndteringen af vanskelige følelser hos deres børn. Jeg tror på ligeværdig respekt for individuelle valg og værdifuld udvikling i alle livets aspekter. Min tilgang er baseret på velbeskrevne forskningsresultater indenfor oplevelsesorienteret, humanistisk og eksistentiel terapi, hvor vi arbejder sammen mod meningsfulde ændringer i dit liv.