Personlig udvikling

SE OGSÅ:

SENESTE INDLÆG:

Hvad er personlig udvikling? Personlig udvikling er den selvudvikling og forandringsproces, der fører til en forbedret udgave af dig selv. Selvudvikling handler om at finde og videreudvikle de kvaliteter hos dig selv. Kvaliteter der måske er forsvundet i den konstante stræben efter at imødekomme omverdenens krav og forventninger.

Formålet med personlig 

I samtaler om personlig udvikling, arbejder vi målrettet sammen om at hjælpe dig, så du kan udvikle dit fulde potentiale. Det kan være, at der er nogle mål, du gerne vil nå. Sammen kan vi formulere og konkretisere disse mål samt arbejde på, hvordan du når målene.

Det kan være, at du gerne vil være bedre til at sætte grænser, få flere relationer, være en bedre kæreste, ven, ægtefælle eller finde kærligheden. Det kan være, at du gerne vil lære at være mindre perfektionist eller lære at være mere omsorgsfuld overfor dem, du holder af. Måske kan det være, at du vil arbejde med dig selv, fordi du går og er lidt usikker, urolig, rastløs, ubeslutsom, vred, sårbar, ængstelig, irritabel eller trist. Hvis der er noget, som du ønsker skal være anderledes i dit liv, har du muligheden for at tage ansvaret for at gøre en forskel. Det er dig, der bestemmer i dit liv.

Har vi et valg?

Hvis du gerne vil bestemme, have indflydelse og dermed sætte retning, så er du nødt til at være bevidst om de valg, du har. Når vi tager ansvar for de valg vi har, så får vi et friere liv. Et liv, hvor vi får mere indflydelse på vores egen glæde i og til livet.

Vi har altid et valg. Nogle gange kan vi ikke lide de valg, vi har. Måske vi er usikre på de fuldstændige konsekvenser af vores valg. Det gør naturligvis et valg sværere og nogle vil opleve det som om, de ikke har et valg. Og det har de. Det har vi altid. At fravælge det at gøre en forskel i eget liv er også et valg. Konsekvensen ved ikke at vælge er, at vi fastholder og fastlåser os i vores nuværende situation. Det gør os til et offer, det placerer os i offerrollen og det gavner hverken os selv eller vores medmennesker.

Skønt vi som mennesker kan træffe mange og forskellige beslutninger og valg for os selv, så kan vi endnu ikke frit beslutte eller vælge, hvem vi bliver. Hver og en af os bliver til i verden i et komplekst dybtgående følelsesmæssigt og socialt samspil med andre mennesker.

Hver eneste af os fødes ind i på forhånd given ramme af narrativer og minder. Selvom vi på den ene side fødes og dør alene, så finder vi også vores identitet i livet gennem de relationer, vi skaber. Vi kan dog være så svækkede i vores frihed til at kunne mærke os selv, og hvad der er godt for os. Så er vi nødt til at gå gennem en personlig udviklingsproces for at kunne genvinde denne evne til at mærke os selv. Det er et paradoks – for det er først, når vi bliver bevidste om vores afhængighed til andre, at vi kan blive bevidste om vores frihed: Et ansvar over for os selv såvel som ansvaret overfor fællesskabet.

At arbejde med personlig udvikling

Hos mig vil du opleve, at vores samtaler vil være et samarbejde. Et samarbejde, hvor vi gennem mine spørgsmål, vores dialog og refleksioner sammen kan blive klogere på din situation. Vi kan udforske problemet og opdage nye forståelser og veje videre til din personlige udvikling. Jeg fokuserer på at hjælpe dig med at blive opmærksom på og udtrykke dine følelser. I samtalerne lærer du at acceptere og regulere følelserne, og kunne reflektere over dem for at danne mening. Derved styrkes du i at bruge dine følelser som et troværdigt kompas.

Gennem terapien lærer du også i højere grad at kontrollere dig selv i samspil med dine følelser og dermed ikke over dem. På den måde bliver det nemmere for dig at være i svære eller udfordrende begivenheder i dit liv, da du får en større selvindsigt og selvkontrol.

BOOK EN TID 

Ønsker du at booke en tid kan du klikke HER.

Er du i tvivl om du skal starte i terapi? Så kan du booke 20 minutters gratis afklarende og uforpligtende samtale over telefonen. 

Du booker de “Gratis 20 min.” under menuen

“Terapisamtale”: HER.

Øvelser til personlig udvikling

Her kan du prøve et par mentaliseringsøvelser, som kan bidrage til at styrke din personlige udvikling.

Øvelsen “styrk din selvbevidsthed” øger din evne til at mentalisere, altså at forstå andre gennem dig selv. På den måde øger du din personlige selvkontrol og selvindsigt.

Du kan også prøve øvelsen “opdag dine følelser“, som guider dig til at blive klogere på, hvordan du oplever dine indre følelser komme til udtryk og hvordan du bruger dem hensigtsmæssigt.

Du er velkommen til at booke en tid hos mig. Hvis ikke jeg har ledige tider, da er du altid velkommen til at kontakte mig, så jeg kan anbefale dig en dygtig psykolog eller psykoterapeut.