Personlig udvikling

SE OGSÅ:

SENESTE INDLÆG:

Hvad er personlig udvikling?

Selvudvikling og personlig udvikling 

Din personlige udvikling er den selvudvikling og forandringsproces, der fører til en forbedret udgave af dig selv.

Selvudvikling handler om at finde og videreudvikle de kvaliteter hos dig selv.

Kvaliteter der måske er forsvundet i den konstante stræben efter at imødekomme omverdenens krav og forventninger.

Formålet med personlig 

I samtaler om personlig udvikling, arbejder vi målrettet sammen om at hjælpe dig, så du kan udvikle dit fulde potentiale. Det kan være, at der er nogle mål, du gerne vil nå. Sammen kan vi formulere og konkretisere disse mål samt arbejde på, hvordan du når målene.

Det kan være, at du gerne vil være bedre til at sætte grænser, få flere relationer, være en bedre kæreste, ven, ægtefælle eller finde kærligheden. Det kan være, at du gerne vil lære at være mindre perfektionist eller lære at være mere omsorgsfuld overfor dem, du holder af.

Måske kan det være, at du vil arbejde med dig selv, fordi du går og er lidt usikker, urolig, rastløs, ubeslutsom, vred, sårbar, ængstelig, irritabel eller trist.

Hvis der er noget, som du ønsker skal være anderledes i dit liv, har du muligheden for at tage ansvaret for at gøre en forskel. Det er dig, der bestemmer i dit liv.

Har vi et valg?

Hvis du gerne vil bestemme, have indflydelse og dermed sætte retning, så er du nødt til at være bevidst om de valg, du har.

Når vi tager ansvar for de valg vi har, så får vi et friere liv. Et liv, hvor vi får mere indflydelse på vores egen glæde i og til livet.

Personlig udvikling øger dit selvværd med god samvittighed
Vi har altid et valg. Nogle gange kan vi ikke lide de valg, vi har.

Måske er vi usikre på alle de konsekvenser, vores beslutninger kan have. Denne usikkerhed kan gøre det vanskeligt at træffe valg, og nogle kan føle, at de slet ikke har et valg. Men sandheden er, at vi altid har valgmuligheder. Selv at undlade at træffe en beslutning er i sig selv et valg.

At undlade at handle holder os fast i vores nuværende situation og låser os fast. Det får os til at føle os som ofre, placeret i offerrollen, hvilket ikke gavner os selv eller vores medmennesker.

Selvom mennesker har mange forskellige valgmuligheder og beslutninger, kan vi ikke frit vælge, hvem vi bliver. Vores identitet formes af komplekse følelsesmæssige og sociale interaktioner med andre i verden.

Vi bliver formet af de narrative rammer og minder, som vi fødes ind i. Selvom vi oplever fødsel og død som individuelle begivenheder, er vores identitet også dybt forbundet med de relationer, vi opbygger i livet. Det er i disse relationer, vi finder og udvikler vores identitet.

Vi kan dog nogle gange være så desorienterede eller svækkede i vores evne til at forbinde med os selv og forstå, hvad der er bedst for os. I disse tilfælde er vi nødt til at igennem en personlig udviklingsproces for at genopdage og styrke vores evne til at lytte til vores indre stemme.

Dette skaber et paradoks: Det er først, når vi erkender vores afhængighed af andre, at vi virkelig kan opdage vores egen frihed og ansvar, både over for os selv og over for vores fællesskab.

At arbejde med personlig udvikling

Den personlige udvikling styrkes i den emotionsfokuserede psykoterapi.
Daniel Jensen støtter dig til at opdage nye forståelser og veje videre til din personlige udvikling

Jeg anvender metoden  Emotionsfokuseret Psykoterapi (EFT). Du vil opleve at vores samtaler vil være et samarbejde.

Et samarbejde, hvor vi gennem mine spørgsmål, vores dialog og refleksioner sammen kan blive klogere på din situation.

Vi kan udforske problemet og opdage nye forståelser og veje videre til din personlige udvikling.

Jeg fokuserer på at hjælpe dig med at blive opmærksom på og udtrykke dine følelser.

I samtalerne lærer du at acceptere og regulere følelserne, og kunne reflektere over dem for at danne mening. Derved styrkes du i at bruge dine følelser som et troværdigt kompas.

Gennem terapien lærer du også i højere grad at kontrollere dig selv i samspil med dine følelser og dermed ikke over dem.

På den måde bliver det nemmere for dig at være i svære eller udfordrende begivenheder i dit liv, da du får en større selvindsigt og selvkontrol.

Book en tid

Har du lyst til at arbejde med din personlige udvikling? Er du usikker på om terapi, er det rigtige skridt for dig?

Så kan du booke en gratis, uforpligtende 20-minutters afklarende samtale  og få svar på dine spørgsmål.

Du kan også booke en tid til din første terapisession nu.

Hvis ikke jeg har ledige tider, da er du altid velkommen til at kontakte mig, så jeg kan anbefale dig en dygtig psykolog eller psykoterapeut.

Øvelser til personlig udvikling

Her kan du prøve et par mentaliseringsøvelser, som kan bidrage til at styrke din personlige udvikling.

Øvelsen “lær at mentalisere” øger din evne til at mentalisere, altså at forstå andre gennem dig selv. På den måde øger du din personlige selvkontrol og selvindsigt.

Du kan også prøve øvelsen “opdag dine følelser“, som guider dig til at blive klogere på, hvordan du oplever dine indre følelser komme til udtryk og hvordan du bruger dem hensigtsmæssigt.

Du er velkommen til at booke en tid hos mig. Hvis ikke jeg har ledige tider, da er du altid velkommen til at kontakte mig, så jeg kan anbefale dig en dygtig psykolog eller psykoterapeut.

Om forfatteren

Psykoterapeut i Nordsjælland og Helsingør certificeret i emotionsfokuseret psykoterapi.
Daniel Jensen
 | Website

Flere års erfaring med behandling af bl.a. angst, depression og stress. I den psykologiske samtale anvender jeg evidensbaseret Emotionsfokuseret Terapi (EFT), som hviler på veldokumenteret forskning.
Jeg støtter og vejleder også forældre i håndteringen af vanskelige følelser og krævende adfærd hos deres børn. Her anvender jeg den nye banebrydende metode EFST, Emotionsfokuseret Færdighedstræning for Forældre.
Jeg tror på ligeværdig respekt for individuelle valg og værdifuld udvikling i alle livets aspekter. Min tilgang er baseret på velbeskrevne forskningsresultater indenfor oplevelsesorienteret, humanistisk og eksistentiel terapi, hvor vi arbejder sammen mod meningsfulde ændringer i dit liv.