Vrede hos børn kan udfordre dit ønske om at sætte sunde grænser

Af Daniel Jensen, 25 marts 2024

Barn og vrede. Håndter dit barns vrede uden en børnepsykolog

SENESTE INDLÆG:

Barn og vrede. Håndter dit barns vrede uden en børnepsykolog

Vrede børn og EFST-metoden

Følelser hos børn og forældre – lær om EFST metoden

Vrede børn og andre vanskelige følelser hos børn kan håndteres med EFST-metoden. Denne nye banebrydende metode har videnskabeligt beviste metoder til at styrke forældres evne til at håndtere egne og deres børns følelser.

At håndtere børns vrede kan være en udfordrende opgave som forældre fyldt med egne følelsesmæssige udfordringer undervejs.

Når følelserne ikke håndteres på en god måde, kan familier komme ind i vanskelige mønstre og krævende livssituationer, som tærer på energi og livskvalitet.

Børn og følelser. Vred, ængstelig, ked af det, skam og sur
Barnet kan blive vred, stille, ængstelig, deprimeret, udadreagerende, skamfuldt eller på forskellig vis udfordre de grænser, som I som forældre ønsker at sætte.

I som forældre kan derfor blive vrede, fortvivlede, bekymrede for fremtiden, føle afsky overfor barnets adfærd eller blive overdrevent eftergivende eller strenge.

Vi kan blive dårlige udgaver af os selv og synes dårligt om os selv som forælder.

Uanset hvilket mønster jeres familie er havnet i, om det er børn med diagnoser, sensitive børn eller børn med vanskelige følelser og krævende adfærd, så kan man gøre noget ved det. 

Der findes ikke dårlige forældre. Der findes bange, magtesløse og skamfulde forældre.

EFST-metoden – også til vrede børn

Denne nye banebrydende metode EFST fokuserer på at styrke din evne som forælder til at regulere både dine egne og dit barns følelser herunder børns vrede.

Gennem vejledning i empatisk validering, grænsesætning, reparation og håndtering af følefælder, så bliver du bedre rustet til at støtte dit barns følelsesmæssige udfordringer som en del af behandlingen af dit og dit barns velbefindende.

Udgangspunktet er, at du som forælder kender dit barn bedst og derfor er du også den bedste til at hjælpe og støtte barnet med vanskelighederne.

Vrede børn: lær at sætte sunde grænser

Du vil lære at validere og sætte sunde grænser hos det vrede barn. Du vil opnå indsigt i at opfange og forstå dine egne følelser, hvilket letter forståelsen af dit barns følelsesliv. Dette vil gøre dig i stand til at være opmærksom på, hvad dit barn føler, og imødekomme dets behov effektivt.

Følelser spiller en vigtig rolle i vores liv, da de farver vores oplevelser og er med til at organisere vores indre verden. De motiverer os også til at søge og opretholde relationer til andre mennesker.

Følelser er afgørende for at identificere og dække vores behov samt opbygge vores identitet. De styrker også vores forhold til os selv gennem opbyggelse af positiv selvopfattelse, styrkelse af selvværd og selvrealisering.

Derudover vil du lære at håndtere dine egne følelser for at kunne være den forælder, du ønsker at være. Dette vil bidrage til at reducere følelser af skyld og dårlig samvittighed, som kan opstå, når svære følelser tager overhånd.

Vi vil også se på strategier til at sætte sunde grænser, som er gavnlige både for dig som forælder og for dit barn. Mødet med dit barns udfordrende adfærd kan være anstrengende og udmattende, da det kan fremkalde negative følelser hos dig.

Hvem er terapeuten og hvordan foregår det?

Emotionsfokuseret Familie- og Forældreterapi i metoden EFST for at håndtere børns vrede, vanskelige følelser og egne følelsesmæssige udfordringer som voksen.
Daniel Jensen, Emotionsfokuseret Psykoterapeut (EFT) MPF og Emotionsfokuseret Forældre- og Familieterapeut (EFST)

Jeg er både certificeret Emotionsfokuseret Psykoterapeut (EFT) MPF og Emotionsfokuseret Forældre- og Familieterapeut (EFST), og udover min professionelle baggrund er jeg også far til tre børn i alderen 4, 6 og 8 år.

Denne personlige dimension af mit liv har dybt beriget min forståelse for familiens dynamik og kompleksiteten i hjemlige relationer.

Hvis du/I overvejer terapi, men er usikre på, om det er det rette skridt, tilbyder jeg en gratis og uforpligtende samtale på 20 minutter over telefonen for at afklare jeres behov.

Derudover er I velkomne til at booke en tid til Forældre- og Familieterapi (EFST), hvor jeg kan hjælpe jer med at navigere gennem de udfordringer, I står over for som familie.

Bemærk, at terapien også kan tilpasses, så kun én forælder deltager, hvis det foretrækkes.

Jeg glæder mig til at møde dig/jer og støtte dig/jer som forælder/forældrer.

Om forfatteren

Psykoterapeut i Nordsjælland og Helsingør certificeret i emotionsfokuseret psykoterapi.
Daniel Jensen
Website | + posts

Emotionsfokuseret Psykoterapeut MPF (EFT) med flere års erfaring inden for behandling af angst, depression, stress, sorg, lavt selvværd og seksuelle overgreb. Som Emotionsfokuseret Forældre- og Familieterapeut (EFST) støtter jeg forældre i håndteringen af vanskelige følelser hos deres børn. Jeg tror på ligeværdig respekt for individuelle valg og værdifuld udvikling i alle livets aspekter. Min tilgang er baseret på velbeskrevne forskningsresultater indenfor oplevelsesorienteret, humanistisk og eksistentiel terapi, hvor vi arbejder sammen mod meningsfulde ændringer i dit liv.